KERAVAN KANSALLISPUVUN KANKAITA KUTOMAAN

Hame- ja liivikangasta
Keravan kansallispuvun hame- ja liivikangasta varten on rakenteilla loimi kudonta-asemalle.

Keravan kansallispuku on alkujaan suunniteltu 50-luvulla, sen on koonnut Tyyni Vahter. Puvun hame- ja liivikangas pohjautuvat Kansallismuseon kokoelmista löytyvään uusmaalaiseen liiviin 1800-luvun loppupuolelta ja tämän liivikankaan ympärille on suunniteltu puvun muut osat uusmaalaisten aiheiden mukaan. Pukua on 80-luvun alussa uusittu, silloinen kansallispukuraati hyväksyi 1981 uuden version kankaasta.

Puvun suunnittelun vaiheista voi lukea lisää Kerava-seuran julkaisusta Kotikaupunkini Kerava 2, julkaisun kannessa on kuva puvusta.

Samaan loimeen voi kutoa myös esim. verhoilukankaita, tyynykankaita tai muita kansallispuku- ja vaatetuskankaita. Loimen värinä on pellava, sidoksena pomsi. Valmiissa kankaassa loimen väri ei juurikaan näy oikealle puolelle, joten tähän pystyy kutomaan monilla eri väreillä ja leikkiä raidoituksilla. Loimen leveys tulee olemaan n. 1,1m.

 Jos innostut kansallispukukankaan kutomisesta tai haluaisit kutoa vaikka tuolin verhoiluun kankaan, ota yhteyttä kudonnanohjaajaan!




Kommentit