OHJAAJA ESITTÄYTYY

Kudonta-asema muutti helmikuussa uusiin tiloihin Kauppakaari 11:n, samaan osoitteeseen opiston käsityöluokkien kanssa. Uusissa luokkatiloissa on kangaspuita yhtä paljon kuin aikaisemmin Hyyppärässä, monia mahdollisuuksia siis kutoa erilaisia tekstiilejä. Opetus on jatkunut ennallaan, uusia kutojia toki olemme saaneet, kun monet muille käsityökursseille osallistujat ovat löytäneet myös kutomoon.

Uuden opetuskauden alkaessa nyt syksyllä vaihtui ohjaaja. Keväällä ehdinkin jo muutamana päivänä käydä esittäytymässä kutomossa. Käsityön tuntiopettajana olen työskennellyt opistolla aikaisemminkin, joten aivan uutena en Keravan opistossa aloita. Olen opettanut kudonnan lisäksi mm. ompelua, värjäystä, nahkatöitä, köysitöitä ja huovutusta.Toimin myös Järvenpään Opistolla kudonnanohjaajana. Kudontaan hurahdin 15-kesäisenä, kun yläasteen viimeisenä vuonna käsitöissä oli pelkkää kudontaa ja ensimmäisenä työnäni tein shaalin langoista jotka olin äitini kanssa kasvivärjännyt. Kudonnassa yhdistyy monta mieltäkiinnittävää asiaa; materiaalit ja niiden tuntu, värien kanssa työskentely,  matemaattisuus, uuden luominen ja kokeileminen.

Kudonta-asemalla voi edelleen kutoa vanhoja tuttuja suosikkeja, mattoja on jo paljon kyselty ja shaaliloimi on tulossa heti kauden alkupuolella. Uutena on tulossa mm. raidekaiteella kutominen, ensimmäisenä raidekaidetyönä on huiviloimi. Tervetuloa käymään kutomoon, voit varata kudonta-ajan itsellesi tai kertoa loimitoiveesi. Apua ja ohjausta saa niin mallien suunnitteluun kuin kudontatekniikkaan.


Tervetuloa kutomaan,

Hanna-Kaisa Varpio-Tikka

hanna-kaisa.varpio-tikka(at)kerava.fi
puh. 040 318 4418


Kommentit