OPI KOUKKUAMAAN -KURSSI

Tässäpä koukuttava käsityötekniikka; koukkuaminen eli tunisialainen virkkaus. Tekniikka tunnetaan myös monilla muilla nimillä, jotka kertovat että tekniikka on ollut tunnettu eri puolilla maailmaa, niin Aasiassa, Afrikassa kuin Euroopassakin. Suomessa koukkuaminen on ollut suosittua 1900-luvun alkupuoliskolla, tuolloin tehtiin pääasiassa peitteitä ja villatakkeja.

Koukkuamisesta tulee kangasmaista pintaa, jossa on paljon mahdollisuuksia kauniisiin pintoihin. Kurssilla käydään läpi suositun koukkuamisen perusasioita, koukkuamista tasona ja suljettuna, kavennuksia ja lisäyksiä sekä erilaisia pintoja. Voit tehdä esim. myssyjä, lapasia, huiveja, kasseja ja tyynyjä. Valmis pinta näyttää vaikeammalta tehdä kuin se todellisuudessa on. Koukkuja voi lainata tai ostaa opettajalta. Opettajana kurssilla on neulesuunnittelija Sisko Sälpäkivi. Kurssi kokoontuu tiistaisin 23.10-6.11. klo 18-20.30 opiston ompeluluokassa.

Kurssille voit ilmoittautua verkossa,  puhelimella 09-2949 2352 tai kasvotusten asiointipisteessä Sampolan palvelukeskuksessa. Tervetuloa!

Kommentit